Väder och vind är inget vi kan påverka men vi kan anpassa hur vi odlar och istället använda oss av nya eller nygamla tåliga grödor. Ett djupare rotsystem gör växter mera tåliga för torka och ser dessutom till att fler näringsämnen tas upp ur jorden och berikar växten med detta. I projektet ska man testodla och presentera udda grönsaker, frukter och bär som är särskilt lämpade att odla i ett klimat i förändring. Vidare ska man öka kännedomen om hur man äter dem. Är du nyfiken på syrad haverrot, syrad kardborrerot, rankspenatspesto, tempeh på sibirisk ärtbuske, rökt salt på löktrav, picklad daglilja, ängssyresalt, saltade rönnbär, syrad svedjerova eller kanderade syrénblommor så är det en bra idé att hålla ögonen på projektet som drivs i Klövedal på Tjörn av den enskilda firman Daniel Norén.
Kontakt:
Daniel Norén, danielnoren@outlook.com
Facebook: Kolleröds skafferi & Trädgård