Tänk att sitta mitt i en odling och avnjuta en riktigt god hantverksmässig pizza, spana ner över fälten, se hur säden vajar i vinden och veta att det är just av det spannmålet som mjölet i pizzan är malt av. Veta att tomatsåsen på pizzan kommer från tomaterna runtomkring dig och att även all annan fyllning är lokalt producerad. Till och med osten är från det lokala mejeriet. Prickar du in rätt dag så kan du dessutom hänga med på trädgårdsvandring eller lyssna på en föreläsning för att lära dig mer om hållbar matproduktion. Skåra Gårds bageri som ska driva projektet har funnits i drygt fyra år och på den tiden blivit kända för sitt fina surdegsbröd. Nu tar de nästa steg och utvecklar verksamheten genom att få 200 000 kronor i stöd, 40 % av den totala budgeten, till att bygga en Äteria. Ett växthus där de både ska odla grönsaker och servera sina gäster mat, samt anordna event med hållbarhet i fokus.
Hemsida: Skåra Gårds Bageri
Facebook: Skåra Gårds Bageri
Instagram: Skåra Gårds Bageri